Intensiv Pulsad Ljusbehandling av blodkärl

Intensiv pulsad ljusbehandling har vi erfarenhet av sedan 1995. Vi har använt detta ofarliga ljus i behandlingarna av bl.a. blodkärl, pigment och solskador. Ljuset medför att kärlet koagulerar och drar ihop sig och tillbakabildas. Man behöver cirka 1-3 behandlingar, allt beroende på kärlens kaliber och djup i huden. 

Före behandlingen

Det är ytterligt viktigt att man inte solat minst 4 veckor innan behandlingen. Du får alltså inte vara solbränd  utan bör vara så blek så möjligt för bästa behandlings resultat. Behandlingen fungerar inte på mörkare hudtyp, t.ex. mörk asiatisk eller afrikansk hud. Före behandlingen c:a 1-1½ timma, kan Du att ta smärtstillande läkemedel innehållande Paracetamol, t.ex. 2 tabletter Panodil eller Alvedon á 500 mg, (ej acetylsalicylsyra). Man kan även sätta på lokal bedövningskräm EMLA 1-2 timmar före behandlingen . Finns receptfritt på apoteket.

Behandlingen

Man sätter på gel och därefter för man en kristall över huden. Det känns som ett värmande stick som snabbt går över. Skyddsglasögon används alltid vid denna form av behandling men man kan ändå uppleva blixtljuset som lite obehagligt, men det är inte ett farligt ljus. 

Efter behandlingen

Direkt efter får man en svullnad och en rodnad som stannar kvar ungefär 3-5 dagar. Kärlen kan ibland bli mera blåaktiga när de koagulerar. Du får täcka med make up eftersom det inte är några sår. Det går bra att kyla ner det behandlade området något med is eller liknande om behov finnes. Sov gärna med flera huvudkuddar under natten eftersom det ibland blir en kraftig svullnad på morgonen efter behandlingen. Skulle det mot all förmodan uppstå en blåsa så kyl och sätt på en Dermovat kräm (kortison ) eller kontakta oss. Solskador och hudstruktur förbättras klart efter dessa behandlingar och man får ett fräschare utseende, som ett bonus. Det är minimal risk för pigmentförändringar efter, men för säkerhets skull undvik direkt sol i 3 månader efteråt. Använd solskyddsfaktor 50 mot UVA o UVB.'

 

YAG laser

Tjockare, blåare, djupare och grövre blod  kärl  samt Vensjöar ( venous lake) på underläppar och venösa missbildningar behandlas med YAG laser oftast med utmärkt reultat. Det krävs 1-3 behandlingar och i allra värsta fall kan det ge en lätt ärr bildning i form av nedsäkning, men detta är väldigt sällsynt i våra erfarna händer.