Skintightening – uppstramning av huden

 

NAFL = Non-Ablative Fractional Laser

Frax 1550 nm YDUN

 

Åldringsprocessen leder till en försämring av hudkvaliteten. När huden åldras blir den tunnare och förlorar sin elasticitet, sitt underhudsfett och lyster, vilket gör att huden blir mer ojämn, och porer tenderar att bli förstorade. Den nedbrutna hudtexturen och de förstorade porerna i ansiktet kan göra att huden ser mer åldrad ut. Förstorade porer kommer också att öka andra hudvårdsproblem, t.ex. svarta porer, speciellt för personer med fet hud.

Ellipse YDUN behandling

Frax 1550 non-ablative skin resurfacing använder en laser för att förbättra hudkvaliteten genom att värma det nedre lagret av huden utan att skada hudytan. Värmen som alstras av lasern stimulerar kollagenproduktionen vilket gör att huden stramar och ser yngre och friskare ut. Icke-ablativa fraktionella lasrar levererar värme i huden genom tusentals små djupa kolonner som kallas mikrotermiska zoner (MTZ). Den fraktionerade behandlingen tillåter huden att läka snabbare än om hela området behandlades. Detta minskar risken för biverkningar och förkortar tiden för biverkningarna. I de flesta fall behövs flera behandlingar.

För ytterligare kollagenstimulering kommer patienterna att dra nytta av en kombinationsbehandling med Ellipse IPL (intensivt pulsat ljus) och icke ablativ fraktionell behandling.

Uppstramning av huden med Frax 1550 är en snabb och enkel behandling, som inte stör din normala dagliga rutin förutom rodnad, värmekänsla (som solbränna) i ett par dagar. De fina rynkorna minskar något och hudens struktur förbättras.

Vill du minska synliga tecken på åldrande?

När vi åldras händer vissa saker i vår hud. Vi får mer ojämn pigmentering, åldersfläckar utvecklas och vi får fina linjer och rynkor. Ellipse Frax 1550 kommer att sakta ner och till och med vända de synliga tecknen på åldrande, minska åldersfläckarna och lämna huden snyggare och mindre skrynkliga.

Hur fungerar behandlingen?

 Frax 1550nm laserbehandling ger mycket små, mycket kontrollerade öar av laserljus omgiven av hälsosam normal hud. När kroppen reparerar denna kontrollerade skada, ersätts kollagen i hela det behandlade området, minskar de fina linjerna och lämnar huden fräschare. Samtidigt förnyas hudens yta och förbättrar pigmentet. Forskning har visat att en kombinationsbehandling med Ellipse narrowband light (Ellipse IPL) följt av Frax 1550 ger ett ännu bättre resultat med mindre antal behandlingar. Och eftersom hudens yta är kvar intakt läker du snabbt.

 

Vilka problem kan behandlas?

De djupa "aktiva" rynkorna kommer inte att försvinna. Men de fina linjerna minskar och dina pigmentproblem och porstorleken kan förbättras. Ellipse har förprogrammerade inställningar för olika hud typer som ger rätt energiproduktion för din hudfärg. Behandling är inte begränsad till enbart ansiktet utan det är möjligt att behandla även, till exempel nacke, bröst och armar.

 

Hur lång tid tar en Ellipse behandling?

 För att minska smärtan under behandlingen kan en lokalbedövnings kräm (exempelvis EMLA) appliceras 30–40 minuter före behandlingen. Typiskt tar behandlingsproceduren i sig 15–45 minuter, beroende på storleken på det område som ska behandlas.

 

Behöver jag vidta särskilda försiktighetsåtgärder före och efter behandlingen?

Det är viktigt att undvika sol, solarium och ”Brun utan sol” produkter före och under behandlingsperioden. Det är möjligt att behandla mörkare hud, men minska solexponering före behandling, annars kommer behandlingen att vara mindre effektiv och mindre bekväm. Du får bästa resultat om du använder en normal fuktgivande kräm före och efter behandlingen. Tala med din läkare om du är utsatt för akneutbrott eller förkylningssår (Herpes) för då kan du behöva få tabletter för detta i samband m behandlingen. Efter behandling bör du under några dagar sova med en extra huvudkudde och undvika solstrålning i 30 dagar, alternativt använda solskydd (minsta SPF 50) om solexponering inte kan undvikas.

 

Hur många Ellipsbehandlingar behöver jag? 

Vanligtvis rekommenderas 3–4 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum, men om du är mörkare, kan din läkare rekommendera flera behandlingar med mildare inställning.

Skadar behandlingen?

 Behandlingen är lite obekväm, varför vi rekommenderar att du använder en lokalbedövnings kräm (exempelvis receptfri EMLA) Efteråt kommer huden kännas som om du har en lätt solbränna. Den blir röd och eventuellt lite svullen i några timmar till några dagar efteråt. Du kan sätta på makeup direkt efteråt.