Injektionsbehandlingar med Botox och Azzalure

För muskelavslappnande injektionsbehandlingar använder vi oss av märkena Botox och Azzalure. Botox har funnits längre och vars namn har i dagsläget nästan blivit synonymt med produktgruppen. Azzalure är även det ett preparat av Botulinum toxin typ A.

Detta preparat har egentligen en ganska lång och intressant historia inom medicin och användes tidigare framförallt för icke-kosmetiska ändamål.

Botox och Azzalure är injektionsbehandlingar som används framförallt för att få muskler att slappna av över en begränsad tidsperiod. Detta används oftast för att behandla rynkor i ansiktet. Exempelvis mellan ögonbryn, runt läppar och pannan. Botulinum toxin typ A preparaten kan även användas för att behandla oönskad svettning (perspiration).

Både Botox och Azzalure är godkända att användas både på den Europeiska och den Amerikanska marknaden.

www.galderma.com

 

 

Fillers med Restylane® från Q-med

Som dermal fillers använder vi oss av Q-meds produkter inom Restylane® produktfamiljen. Med dermal fillers är det möjligt att fylla ut rynkor i ansiktet men även förstoring av läppar. Så här beskriver Q-med Restylane:

"Restylane® är en internationellt ledande produktfamilj för estetiska skönhetsbehandlingar. Produkterna används för utslätning av rynkor och linjer, för att fylla och forma läppar, definiera ansiktskonturer och förbättra hudkvaliteten. Restylane är världens mest dokumenterade hyaluronsyraprodukt för estetiskt bruk och har funnits på marknaden i mer än 13 år. Över 11 miljoner behandlingar har genomförts med Restylane i hela världen."

Naturlig substans med lång livslängd i kroppen

Restylane är en kristallklar gel som injiceras i små mängder i huden med en tunn, fin nål. Behandlingen utförs av tränade specialister, framförallt dermatologer, plastikkirurger och estetiska läkare. Restylane gelen består av en minimalt modifierad hyraluronsyra som liknar den hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Innehållet kan närmast beskrivas som socker och vatten och Restylane bryts långsamt ner på ett naturligt sätt i kroppen. En nyligen publicerad klinisk studie visar att effekten av en Restylane behandling kompletterad med en återbehandling kan räcka ända upp till 18 månader.

När Restylane lanserades 1996 var det den första injicerbara icke-animaliska hyaluronsyraprodukten för estetiskt bruk. Restylane blev snabbt populär och efterfrågad inte bara i Europa utan över hela världen. Q-Med har fortlöpande haft ett nära samarbete med sina kunder som i huvudsak består av plastikkirurger, dermatologer samt estetiska läkare. Utbildningar både på generell och avancerad nivå för kunder och omfattande kliniska studier har lett fram till en stor kundlojalitet. Produktutvecklingen har skett utifrån en kontinuerlig analys av marknadens behov. Restylane var den första injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten för estetiskt bruk som blev godkänd i USA av FDA, Food and Drug Administration. Efterfrågan på icke-kirurgiska estetiska behandlingar har sedan Restylane lanserades ökat påtagligt. Enligt ASAPS, The American Society for Aesthetic Plastic Surgery, ökade antalet icke kirurgiska estetiska ingrepp med 654 procent mellan åren 1997 och 2008.

På Restylanes egen hemsida kan du läsa mer. www.restylane.se