Vill du ta bort pigmentfläckar?

Vår hud åldras på grund av vår biologiska ålder samt solexponering och minskad produktion av kollagen. Ellipse behandling av pigmenterade fläckar hjälper dig att hålla ett yngre och fräschare utseende.

Hur fungerar Ellipse behandling?

Ellipse behandlingar av pigmenterade fläckar gör din hud snyggare genom att ta bort åldersfläckar och annan ojämn pigmentering. Din hudstruktur förbättras också, och många rapporterar att det blir lättare att applicera smink. Ansiktsbehandlingar är mest populära, men andra delar av kroppen kan behandlas, till exempel urringning och hals och handryggar. För att göra detta riktar sig korta, säkra ljusstrålar (kallad Ellipse IPL, men ofta kallad laser) till huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att våglängderna som används absorberas av hemoglobin i de fina blodkärlen och melanin i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller hemoglobin behandlas värms de upp och förstörs inom några tusendedelar av en sekund.

Kan jag bli behandlad?

Behandlingar är mest effektiva hos patienter som inte solat på minst 4 veckor innan behandlingen och som är så bleka som möjligt. Om din hud är mindre solbränd är kontrasten mellan åldersfläckar / blodkärl och bakgrundsfärg på huden större, vilket gör behandlingen lättare. Ellipse har dock förprogrammerade inställningar för olika hud typer som ger rätt energiproduktion för din hudfärg.

Hur lång tid tar en Ellipse behandling?

En ansiktsbehandling tar mindre än 20 minuter. Du bör se en förbättring efter den första behandlingen, men upp till 3 behandlingar kan krävas för att uppnå full effekt.

Skadar behandlingen?

Inga bedövningsmedel krävs och många patienter beskriver behandlingen som praktiskt taget smärtfri, som ett gummiband följt av en känsla som liknar känslan av mild värme efter en dag på stranden.

Behöver jag vidta särskilda försiktighetsåtgärder?

Det använda ljuset är synligt ofarligt ljus. Det är dock viktigt att undvika solning (sol, solarium eller självbränningsprodukter) 4 veckor före och under behandlingsperioden samt 4 veckor efter. Annars kommer din hud att absorbera mer ljus i ytan, vilket gör behandlingen mindre effektiv och mindre bekväm. I allmänhet behövs ingen särskild vård efter behandling, men ibland kan det kännas skönt med lätt kyla i ansiktet omedelbart efter behandlingen. Efter behandling kan man sätta på antioxidantserum och hudbarriär kräm, så känns det skönare o kanske försvinner eventuella biverkningar fortare. Du bör undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns något tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minsta SPF 30) och gärna solhatt om solexponering inte kan undvikas.

Vad kan jag förvänta mig?

Du kanske märker att huden ser lite "smutsig" ut några dagar efter behandlingen. Efter det kommer du att upptäcka att din hud ser mjukare ut och fräschare. Du kan välja att ha 1–2 årliga underhållsbehandlingar för att hålla ditt ungdomliga utseende, men det behovet är individuellt och beror lite på hur väl man skyddar sig emot solexposition.

Hur kan jag vara säker på att Ellipse är säker och effektiv?

Kliniska prövningar som dokumenterar ellipsens säkerhet och effektivitet utfördes av ledande läkare före lansering av behandlingen, och dessa publicerades i respekterade, refererade medicinska tidskrifter.

Resultat

Före behandling

Före behandling

Efter behandling

Efter behandling

Solar lentigo

Före och efter Ellipse IPL applicator PR 530

Courtesy of Dr. Fajer Klüh